Textiel bedrukking

Van één kleur tot full colour opdruk

Hieronder zetten wij een aantal mogelijkheden van bedrukking uiteen.

Flexdruk

Flexdruk wordt meestal gebruikt om kleinere aantallen textiel te bedrukken (tot ongeveer 20 stuks). Kwalitatief is deze methode vergelijkbaar met zeefdruk.

Flockdruk

Flockdruk wordt voor dezelfde toepassingen gebruikt als flexdruk. Het verschil is dat flockdruk uit allemaal kleine haartjes (fluweel) bestaat, terwijl flexdruk helemaal glad is.

Flockdruk wordt meestal toegepast op (voetbal)shirts, bijvoorbeeld als rugnummer.

Sublimatiedruk

Sublimatiedruk is een methode van bedrukken die flink in opkomst is. De 'inkten' worden als het ware vanuit vaste toestand overgebracht op het textiel middels verdamping (gas toestand) zonder eerst vloeibaar te worden.

Deze methode is vooral geschikt voor full color afbeeldingen en logo's. De opdruk zit als het ware ín de stof waardoor deze zeer duurzaam is. Het enigste nadeel van deze methode is dat dit enkel op wit textiel met een polyester coating kan. Behalve shirts kunnen met sublimatiedruk ook mokken, muismatten, zonneschermen, puzzels, tegels, hangers, enz. worden bedrukt.

Full Colour

Met full colour drukwerk worden de kleuren van het originele ontwerp gewoonlijk tussen de 85% en 95% benaderd. Als u een ontwerp heeft met zeer donkere en lichte tinten, dan is een klein verlies in detail niet te voorkomen.

Wij leveren fullcolour textielbedrukking in zowel sublimatiedruk als in zeefdruk.

Zeefdruk

Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor meerdere grafische doeleinden, zoals textieldrukwerk.

Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

Textielbedrukking sporttas Digitale drukpers voor het bedrukken van baseballcaps Hittepers voor flex en transferbedrukking Zeefdrukmachine Flex transfer bedrukking Full colour bedrukking Textielbedrukking Textielbedrukking Textielbedrukking